Изложба живопис Градски разкази“ на проф. Бисер Дамянов  ще се

...
Изложба живопис Градски разкази“ на проф. Бисер Дамянов  ще се
Коментари Харесай

Изложба на Бисер Дамянов във Възраждане

Изложба живопис „ Градски разкази “ на проф. Бисер Дамянов  ще се открие в изложба „ Възраждане “. Картините на известния график  излъчват ярко и приказно въодушевление, и носят конвенционалност и мощно изкривена вероятност. Те ни подаряват нещо положително, нещо сърдечно значимо посред града, споделя галеристката Красимира Алексиева.

Бисер Дамянов е художник, проф. д.изк.н. в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ”, Педагогически факултет.  Завършва Художествена академия в София през 1982 година със компетентност Графика.

Чете лекции в областите на теорията, историята и методиката на изобразителното изкуство. Основни курсове: Теория на пластичните изкуства, Основи на изобразителното изкуство, История на изкуството, Методика на образованието по изобразително изкуство, Анализ на художествена творба и др.  Има доста изявления в региона на изкуството и образованието.  Автор е на 11 монографии, 3 учебника за ВУЗ, съавтор на 12 учебници и образователни пособия по изобразително изкуство за междинното учебно заведение, както и на над 70 публикации. 

 В артистичната си активност се занимава с живопис, графика и графичен дизайн. Участник е в доста национални, районни и групови изложения, както и в редица интернационалните изложения. Пет независими изложения.  Автор е на илюстрации и оформления на художествена, научна и образователна литература, на фирмени знаци, лого и образна реклама.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР